Smoes Ontwerpen // Architectuur & Stadsontwerpen - kantoorleegstand vastgoed studentenhuisvesting transformatie leegstand leegstaand herinrichting tool architect rotterdam urbanism stadsvernieuwing probleemwijk stedenbouw maakindustrie inpassing prachtwijk parkwijk

TwitterLinkedIN

homevastgoedaankoop & verkoopverhuurcontact
Smoes Vastgoed // vastgoedontwikkeling, verkoop & verhuur

RECENT AANGEKOCHT

Voormalig politiekantoor naar stadsappartementen
Acht luxe stadsappartementen, variŽrend tussen circa 60 en 85 vierkante meter, werden ontworpen in het lege kantoor van ruim 600 vierkante meter.. Het proces begon met het indienen van een concept bouwaanvraag, om de kaders te bepalen en de mogelijkheden van de transformatie vast te stellen. Eisen als geluidsnormen, mogelijkheden parkeernorm, toestemming VVE, tijdelijke financiering tijdens verbouw tot aan definitieve herfinanciering, waren onderdeel van de opgave. Exploitatiemodellen werden ontwikkeld en gekoppeld aan investeringsramingen. Van het eerste initiatief en ontwerp, bouwvergunning, bouw en directievoering.

Van leegstaande winkel naar woonhuis
Een eindje verderop in dezelfde straat dan het voormalige politiekantoor kochten wij een leegstaande winkel. Oorspronkelijk gebouwd als winkel met woning achterin de winkel. Een typologie welke begin 1900 vaker voorkwam. Wij transformeerden deze winkel naar een zeer luxe en met hoogwaardige materialen verbouwde stadwoning.

Van leegstaand woonpand naar startersappartementen
Zes luxe stadsappartementen, elk circa 65 vierkante meter groot, werden ontwikkeld in twee al jarenlang leegstaande woonpanden. De rustige woonstraat, waar het pand in 1906 is gebouwd, is gelegen in de levendige wijk Middelland. Op loopafstand van de winkels op de 1e en 2e Middellandstraat en de West-Kruiskade. De souterrain woning heeft een ruime stadstuin en de appartementen op de verdiepingen zijn voorzien van een buitenruimte middels een balkon.

Update 2018